Υλικά
500 γρ. φουσίλι
200 γρ. χαλούμι
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
½ ματσάκι μαϊντανό
4 κ.σ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε το πέστο δυόσμου, πολτοποιήστε στο πολυμίξερ τα φύλλα του δυόσμου, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και λίγο αλάτι.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Κόψτε το χαλούμι σε μικρούς κύβους και ψήστε το σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με το πέστο δυόσμου και το χαλούμι, πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε.
Τip
Το χαλούμι είναι απολαυστικό όταν σερβίρεται ζεστό. Μην το αφήσετε να κρυώσει, γιατί σκληραίνει και χάνει τη γεύση του.