Follow us

Σαρδέλες Φούρνου με Λεμόνι και Ρίγανη

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες

4 φέτες ψωμί του τοστ

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

2 λεμόνια σε λεπτές φέτες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Φιλετάρετε τις σαρδέλες: Πιάστε με το ένα χέρι το σώμα της σαρδέλας και με το άλλο αφαιρέστε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά με τα εντόσθια.

Ξεπλύνετε τα φιλετάκια της σαρδέλας και μετά στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί.

Τρίψτε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ανακατέψτε το με το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τη ρίγανη.

Στρώστε σε ένα ταψί τις σαρδέλες με τη σειρά. Βάλτε ενδιάμεσα τις φέτες του λεμονιού, αλατίστε και πασπαλίστε με το μίγμα του ψωμιού και των αρωματικών.

Περιχύστε με το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20'.

Τip

Μαγειρέψτε με τον ίδιο τρόπο και μεγαλύτερα ψάρια, προσαρμόζοντας τον χρόνο ψησίματος.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.