Υλικά
4 καρδιές αγγινάρας κομμένες σε τέταρτα
4 κολοκυθάκια σε φέτες
300 γρ. φασολάκια
12 ελιές
12 κρίθινα ντακάκια
100 γρ. ξινομυζήθρα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα ή 1 κ.γλ. ξερή
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε αρκετό νερό με αλάτι και ρίξτε τις αγγινάρες, τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια. Μαγειρέψτε τα για 5'-6' και στραγγίξτε τα.
Περιχύστε τα με το ελαιόλαδο και απλώστε τα σε μια πιατέλα. Ρίξτε τις ελιές, την ξινομυζήθρα και τα ντακάκια.
Πασπαλίστε με το ξύσμα λεμονιού, την τριμμένη ντομάτα και τη μαντζουράνα και σερβίρετε.
Tip
Βράστε τα λαχανικά σε ανοιχτή κατσαρόλα, για να διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.