Υλικά
750 γρ. πατάτες
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
λίγο ελαιόλαδο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
6 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι
5-6 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες ολόκληρες, με τις φλούδες τους, για 50'. Στραγγίξτε τις, ξεφλουδίστε τις και όσο είναι ζεστές πολτοποιήστε τις.
Σοτάρετε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει ρίξτε το στις πολτοποιημένες πατάτες.
Προσθέστε τη γραβιέρα, τη μαντζουράνα, δύο κρόκους, 5 κουταλιές αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε λίγο αλεύρι αν το μείγμα είναι αραιό.
Πλάστε τις κροκέτες και περάστε τις διαδοχικά από το αλεύρι, από το αυγό που περίσσεψε, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, και από τα ψίχουλα του ψωμιού.
Τηγανίστε τις κροκέτες σε καυτό λάδι και βγάλτε τις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Τip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαντζουράνα με φρέσκια ρίγανη.