Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 κ.γλ. ρίγανη
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
από ½ κ.γλ. κύμινο, κόλιαντρο & πάπρικα
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείψτε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο, πασπαλίστε τις με τη ρίγανη και ψήστε τις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας σε αντικολλητική σχάρα ή στο γκριλ.
Αλατοπιπερώστε αφού ψηθούν.
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι: Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και τη ρίγανη, προσθέστε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα υλικά.
Αν περισσέψει σάλτσα, διατηρήστε τη στο ψυγείο, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια, για να μη μαυρίσουν τα μυρωδικά.
Tip
Την αρωματική σάλτσα τσιμιτσούρι σερβίρουν στην Αργεντινή με κάθε είδους ψητό κρέας.