Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
από 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο, θυμάρι και ρίγανη
2 κ.σ. κουκουνάρι
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 50'. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια.
Ετοιμάστε το πέστο αρωματικών: Βάλτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τα αρωματικά, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και λίγο αλάτι.
Πολτοποιήστε το μίγμα και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν είναι πολύ σφιχτό, για να πολτοποιηθούν και να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατέψτε με το πέστο τις πατάτες όσο είναι ζεστές, για να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη σάλτσα, και σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή ή χλιαρή.
Τip
Για πιο πράσινο χρώμα στο πέστο, προσθέστε αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό.