Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
500 γρ. κολοκύθα τριμμένη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 συσκευασία φρέσκια μαγιά
½ κιλό βαρελίσια φέτα σε χοντρά κομμάτια
3 αυγά
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. κύμινο
βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και τη βάζουμε στο σουρωτήρι για ½ ώρα περίπου, με κάποιο βάρος από πάνω, μέχρι να στραγγίξει τα υγρά της. Τη στύβουμε καλά με το χέρι μας.
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη διαλυμένη μαγιά με το υπόλοιπο γάλα.
Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα αυγά, το αλεύρι, το κύμινο, τον μαϊντανό, το τυρί και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.
Σε βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και από πάνω του τον χυλό. Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για ½ ώρα περίπου.
Ψήνουμε τη "ζυμαρούλα" σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Tip
Με τα μυρωδικά αυτοσχεδιάζουμε: της ταιριάζουν ο φρέσκος δυόσμος, ο σπασμένος κόλιανδρος ή ο μαραθόσπορος, το τριμμένο μπαχάρι ή ακόμα και πολύ λίγη κανέλα.