Υλικά
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πατάτα σε κυβάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 30' στον φούρνο στους 180°C.
Κλείνουμε τις πιπεριές σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές. Τις ξεφλουδίζουμε έτσι μετά ευκολότερα. Πετάμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις πιπεριές. Σβήνουμε με νερό, όσο να σκεπάζει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20'.
Πολτοποιούμε τη σούπα, τσεκάρουμε το αλάτι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά γιαούρτι.
Tip
Αν βιαζόμαστε, την κάνουμε με έτοιμες ψημένες πιπεριές, αλλά δεν έχει το ίδιο άρωμα.