Υλικά
500 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα, χοντροσπασμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο ή μπαχάρι
1 ζελεδάκι ζωμό κότας
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
χυμό από ½ λεμόνι
γιαούρτι για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα κάστανα μαζί με το τριμμένο μπαχάρι ή το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε τον ζωμό και τον χυμό των πορτοκαλιών και σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20'.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε τη σούπα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.
Tip
Για ευκολία, μπορείτε να αγοράσετεαπό τον καστανά έτοιμα ψημένα κάστανα, γιατί καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα, και να ταπολτοποιήσετεστο μούλτι.