Υλικά
1 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
1 πατάτα σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
6-7 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κολοκύθα και την πατάτα μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Σβήνουμε με νερό, όσο να καλύπτει καλά τα υλικά, και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για ½ ώρα.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό μαζί με τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε τη σούπα, προσέχοντας να αφαιρέσουμε πρώτα τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Tip
To ραβδομπλέντερ είναι ιδανικό για την πολτοποίηση, αλλά θέλει υπομονή και χρόνο. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε λίγη λίγη τη σούπα στομούλτι.