Υλικά
½ αρνάκι γάλακτος (περίπου 4 κιλά)
1½ κιλό πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. μουστάρδα
250 ml λευκό κρασί
250 ml ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράξτε το κρέας σε διάφορα σημεία. Κόψτε τις σκελίδες στη μέση και βάλτε τις στα σημεία που έχετε χαράξει.
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις κυδωνάτες. Βάλτε τις στο ταψί και ρίξτε το κρασί, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώστε και ακουμπήστε επάνω στις πατάτες το κρέας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 2½ ώρες, μέχρι να μελώσει το κρέας.
Tip
Αν ψήσετε κατσικάκι, μειώστε τον χρόνο στις 2 ώρες, για να μη στεγνώσει.