Υλικά
500 γρ. καρότα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μεγάλο κόκκινο μήλο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.γλ. σκόνη κάρι
νερό ή 1 ζελεδάκι ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε τα καρότα, το μήλο και το κρεμμύδι μαζί με το κάρι μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το ζελεδάκι ή κατευθείαν νερό, όσο να καλύπει καλά τα υλικά μας (800 ml περίπου), χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σούπα για ½ ώρα.
Πολτοποιούμε και σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο. Το παραδοσιακό πρόβειο ή κατσικίσιο ταιριάζει ακόμα καλύτερα από το στραγγιστό, γιατί δίνει μια ξινούλα τσαχπινιά (λίγη πάπρικα, μπούκοβο ή απλό πιπέρι πάνω στο γιαούρτι δίνει μια επιπλέον πικάντικη νότα, αλλά και χρώμα).
Tip
Αντί για γιαούρτι, ταιριάζουν επίσης μια κουταλιά κρέμα γάλακτος που θα χτυπήσετεμε λίγο αλάτι, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλλά και η ξινή κρέμα σμετάνα που μπορείτε να βρείτεστα ρωσικά μπακάλικα, λίγη τριμμένη φέτα, τριμμένο τυρί ή σπασμένο παξιμάδι.