Υλικά
1 κιλό λευκά μανιτάρια σε φετάκια
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
8 φέτες ψωμί του τοστ
600 ml φρέσκο γάλα
5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2'-3'.
Προσθέτουμε το ψωμί σε μπουκιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 1' ακόμα.
Σβήνουμε με το γάλα, προσθέτουμε 500 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20'.
Πολτοποιούμε καλά τη σούπα και σερβίρουμε με τον μαϊντανό.
Tip
Μισό φλιτζάνι τραχανάς, φακές (μαύρες ή κόκκινες), φάβα, μαυρομάτικα, ροβίτσα, αλλά και ταπιόκα δίνουν το απόλυτο βελούδο σε οποιαδήποτε σούπα. Το ίδιο κι ένα ψιλό ζυμαρικό, π.χ. κουσκουσάκι, ή λίγο ρύζι γλασέ.