Υλικά
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
2 κ.σ. ανάμικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά
½ φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά, ½ φλιτζ. αλεύρι και 2 φλιτζ. γαλέτα για το πανάρισμα
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη μους φέτας
150 γρ. φέτα τριμμένη
5 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα καρότα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, αλατίστε τα και πατήστε τα με το χέρι σας για να στραγγίξουν από την υγρασία τους.
Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε το ρεγκάτο, το αλεύρι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αν το μείγμα είναι υγρό.
Πλάστε το σε μικρές στρογγυλές κροκέτες και περάστε τις διαδοχικά από το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τη γαλέτα.
Τηγανίστε τις στο σπορέλαιο και αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για τη μους φέτας στο πολυμίξερ και σερβίρετε τις κροκέτες με τη μους φέτας.
Tip
Τηγανίστε σε μέτρια θερμοκρασία, για να αποκτήσουν οι κροκέτες χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί σωστά το εσωτερικό τους.