Υλικά
500 γρ. κιμά από φιλέτο γαλοπούλας
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
5-6 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
25 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
1 αυγό
2 κ.σ. φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο)
1 φλιτζάνι αλεύρι
500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τρίψτε τα μανιτάρια στον πολυκόπτη. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τα τριμμένα μανιτάρια, το μείγμα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το αυγό και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώστε και ζυμώστε το μείγμα, πλάστε τα κεφτεδάκια και αλευρώστε τα. Τηγανίστε τα σε λίγο ελαιόλαδο και στραγγίξτε τα.
Βάλτε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, τα φρέσκα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε και μαγειρέψτε για 5' λεπτά. Μετά ρίξτε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια.
Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε το. Σερβίρετε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
Τα βασιλομανίταρα (ή πορτσίνι στα ιταλικά) έχουν ιδιαίτερο, έντονο άρωμα και ταιριάζουν πολύ με μοσχαρίσιο κρέας και πουλερικά.