Υλικά
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
12 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 αυγό
2 κ.γλ. κύμινο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, βγάλτε τα από τη φωτιά και αδειάστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν.
Ρίξτε στο μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το και πλάστε τα κεφτεδάκια.
Αλευρώστε τα κεφτεδάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίξουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
Βάλτε τα ντοματάκια κονκασέ στην κατσαρόλα, όταν πάρουν βράση προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, αλατοπιπερώστε, ρίξτε και τον βασιλικό και βάλτε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα.
Χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε για 5'.
Tip
Ζητήστε κιμά ανάμεικτο από φιλέτο στήθος και μπούτι κοτόπουλου, για να είναι πιο ζουμερός.