Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos
4 φέτες ψωμί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη συνοδευτική σάλτσα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
20 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
1 ψιλοκομμένη πιπεριά jalapenos
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το τριμμένο ψωμί, αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε 4-5 κουταλιές νερό και ζυμώστε το μείγμα.
Πλάστε τα κεφτεδάκια, περάστε τα από το αλεύρι και τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο.
Για τη συνοδευτική σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ρίξτε τα ντοματίνια, τις ελιές, τη ζάχαρη, την πιπεριά και λίγο αλάτι και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 5'.
Προσθέστε την κρέμα βαλσαμικού και σερβίρετε με τα κεφτεδάκια.
Τip
Χρησιμοποιήστε πιπεριές jalapenos είτε σε άλμη είτε φρέσκες.