Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
4 χρωματιστές πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
2 κ.σ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα μυρωδικών
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
κύμινο, κόλιαντρο, πάπρικα, ½ κ.γλ. από το καθένα
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείψτε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και ψήστε τις (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) σε αντικολλητικό σκεύος. Αλατοπιπερώστε τις αφού ψηθούν.
Για τις γλυκόξινες πιπεριές, κόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν, προσθέστε το βαλσαμικό ξίδι, τη ζάχαρη, αλατίστε και κατεβάστε από την εστία.
Για τη σάλτσα μυρωδικών, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, το θυμάρι και τη ρίγανη, προσθέστε τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και σερβίρετε με τις μπριζόλες.
Τip
Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος θέλουν πολύ δυνατή φωτιά και λίγο χρόνο ψησίματος για να μείνουν τρυφερές και ζουμερές.