Υλικά
1 κιλό φιλέτο από μπούτι και στήθος κοτόπουλου
100 γρ. μέλι
100 γρ. κέτσαπ
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
4 κρεμμύδια
4 ντομάτες
8 πιπεριές κέρατο
ελαιόλαδο
4 πίτες για σουβλάκι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το μέλι, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, την πάπρικα και τα μυρωδικά.
Περιχύστε τα φιλετάκια του κοτόπουλου με τη μαρινάδα, ανακατέψτε, αλατοπιπερώστε και βάλτε τα με τη σειρά σε αντικολλητικό χαρτί.
Στερεώστε τα με ξύλινα καλαμάκια, τυλίξτε τα με το αντικολλητικό χαρτί και ξανατυλίξτε με αλουμινόχαρτο.
Βάλτε το πακέτο σε ένα ταψί με 1 λίτρο νερό και ψήστε στους 180°C για 1 ώρα.
Κόψτε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάλτε τα σε ένα ταψί μαζί με ολόκληρες τις πιπεριές, περιχύστε με ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε στους 200°C για 25'.
Σερβίρετε το κοντοσούβλι κοτόπουλου επάνω σε ψημένες πίτες και συνοδέψτε με τα ψημένα λαχανικά.
Τip
Φτιάξτε με τον ίδιο τρόπο και χοιρινό κοντοσούβλι, αλλά ψήστε το για περίπου 2 ώρες, για να μαλακώσει.