Υλικά
600 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο ή τρανς γάλακτος
2 φλάσκες μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
1 κ.σ. μουστάρδα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κ.γλ. ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αραβικές πίτες
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μισή ποσότητα γιαουρτιού, τη μουστάρδα, 1 κουταλάκι ρίγανη και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε μέσα τα κομμάτια του κρέατος και ανακατέψτε για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Περάστε εναλλάξ σε καλαμάκια για σουβλάκια το κρέας, τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια. Ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) και αλατοπιπερώστε τα μετά.
Ανακατέψτε την υπόλοιπη ποσότητα γιαουρτιού με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, το σκόρδο και 1 κουταλάκι ρίγανη και συνοδέψτε τα σουβλάκια με τις πίτες ελαφρώς ψημένες και τη σάλτσα γιαουρτιού.
Tip
Προτιμήστε μοσχαράκι γάλακτος, που είναι πιο τρυφερό όταν ψηθεί.