Υλικά
4-5 φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο
10 φέτες σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά σε μπαστουνάκια
300 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι, ρεγκάτο ή μοτσαρέλα τριμμένη
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 φλιτζ. γάλα
2 αυγά
πιπέρι, λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Απλώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα, αφού πρώτα βουτυρώσουμε το καθένα ξεχωριστά. Αν περισσέψει βούτυρο, το περιχύνουμε στα φύλλα. Προσοχή! Θέλουμε να φτάνουν ως τη μέση του ταψιού, χαμηλά, και να μοιάζουν στο πάχος με βάση πίτσας.
Απλώνουμε ομοιόμορφα την πιπεριά, το σαλάμι και τα τυριά και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε πιπέρι. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην πίτσα και την ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 30'-40', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Τρώγεται ζεστή, μόλις βγει από τον φούρνο.
Tip
Βάλτε και οποιοδήποτε άλλο φύλλο και αυτοσχεδιάστε στη γέμιση! Ιδανική συνταγή για να καθαρίσεις το ψυγείο από υπολείμματα ή να ανακυκλώσεις φαγητό που περίσσεψε.