Υλικά
5 μεγάλα πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
5-6 κλωναράκια άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
λίγο αλάτι, πιπέρι
5 αυγά
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
100 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα. Όταν γυαλίσουν, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τα τυριά και την κρέμα.
Μεταφέρουμε σε ταψάκι τα λαχανικά και τα καλύπτουμε με το μείγμα της κρέμας.
Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Tip
Αν θέλουμε, προσθέτουμε σοταρισμένο μπέικον, λουκάνικο ή καπνιστό ζαμπόν.