Υλικά
Υλικά για 24 κροκετάκια
200 γρ. χοιρινό ζαμπόν
100 γρ. τριμμένη πικάντικη γραβιέρα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά χτυπημένα
400 γρ. γαλέτα
2 κ.σ. βούτυρο
5-6 ψιλοκομμένα τρυφερά κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
400 ml γάλα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και ρίξτε το γάλα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε, αφήνοντας το μείγμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Όταν γίνει παχύρρευστη, κατεβάστε από τη φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να αποκτήσει χρυσόξανθο χρώμα.
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν και ρίξτε το στην μπεσαμέλ. Προσθέστε τη γραβιέρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αδειάστε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αφήστε το να κρυώσει και μετά χωρίστε το σε 24 μέρη και πλάστε τις κροκέτες.
Περάστε τις διαδοχικά από τα χτυπημένα αυγά και τη γαλέτα. Τηγανίστε τις σε καυτό λάδι και βγάλτε τις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν μέχρι να τις σερβίρετε.
Τip
Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει, πριν πλάσετε τα κροκετάκια.