Υλικά
Υλικά για 24 πιτάκια
2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. ψιλοκομμένα λουκάνικα Φραγκφούρτης
200 γρ. ένταμ τριμμένο
1 αυγό
1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Ανοίξτε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Χαράξτε το στη μέση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και μετά κάθετα, χωρίζοντάς το σε 3 λωρίδες. Θα σχηματιστούν 6 τετράγωνα κομμάτια ζύμης.
Χαράξτε κάθε τετράγωνο διαγώνια, σχηματίζοντας έτσι 12 τρίγωνα συνολικά. Επαναλάβετε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο ζύμης.
Βάλτε σε ένα μπολ τα λουκάνικα, το ένταμ, το αυγό και ανακατέψτε τα. Μοιράστε τη γέμιση στα τρίγωνα κομμάτια ζύμης.
Τυλίξτε κάθε τρίγωνο ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά (το σχήμα θα μοιάζει με κρουασάν) και πατήστε τις άκρες της ζύμης για να κολλήσουν.
Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35'.
Τip
Συνδυάστε επίσης ζαμπόν και το αγαπημένο τυρί των παιδιών σας.