Υλικά
500 γρ. λαζάνια
3 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.γλ. τριμμένο σκόρδο
3 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γρ. τριμμένο τσένταρ
100 γρ. ρικότα
100 γρ. τριμμένη γκούντα
50 γρ. blue cheese
1 αυγό
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 2'-3' ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Προσθέστε το γάλα, αλατοπίπερο και τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7'-8', ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίξτε στην μπεσαμέλ τη ρικότα, τον μαϊντανό και το αβγό και ανακατέψτε τα. Ανακατέψτε ξεχωριστά τα υπόλοιπα τυριά.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί με διαστάσεις περίπου 35x25 απλώστε στη βάση 3-4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ με τη ρικότα, στρώστε μια σειρά λαζάνια και απλώστε λίγο ακόμα από το μείγμα της μπεσαμέλ και 3-4 κουταλιές από το μείγμα των τυριών.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25'-30'. Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 7'-8', να πάρει χρώμα.
Tip
Για ευκολία, προτιμήστε τα λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο.