Υλικά
4 ψαρονέφρια (από 300 γρ. περίπου το καθένα)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
1 μεγάλη πατάτα
2 κλωναράκια σέλερι
250 γρ. μπρόκολο
2 καρότα
ελαιόλαδο
200 ml λευκό κρασί
4-5 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο ή 2 κλωναράκια φρέσκο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώστε το και αλευρώστε το.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίστε το ελαφρά, γυρνώντας το να μαγειρευτεί και από τις δύο πλευρές.
Βγάλτε τις φέτες του κρέατος σε ένα πιάτο, πετάξτε το λάδι που περισσεύει, κρατήστε ελάχιστο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέστε το φασκόμηλο, σβήστε με το κρασί και ξαναβάλτε στο τηγάνι τις φέτες του κρέατος.
Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε μικρά ισομεγέθη κομμάτια. Ρίξτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά.
Στραγγίξτε τα, βάλτε τα σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Σερβίρετε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα του και συνοδέψτε το με τα χειμωνιάτικα λαχανικά.
Tip
Το φασκόμηλο ταιριάζει απόλυτα. Προσέξτε όμως, γιατί σε μεγάλη ποσότητα πικρίζει.