Υλικά
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρές μπουκιές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
ελαιόλαδο
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. βασιλικός
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
Για την γκρεμολάτα
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Εκτέλεση
Βάλτε στην κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό και όταν πάρει βράση αλατίστε και ρίξτε το ρύζι. Βράστε το για 15 λεπτά.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το σέλερι.
Ρίξτε μετά τα φιλετάκια του κοτόπουλου, συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά και προσθέστε τα ντοματάκια κονκασέ, το θυμάρι, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά.
Για την γκρεμολάτα, ανακατέψτε τον μαϊντανό με το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και πασπαλίστε με την γκρεμολάτα.
Tip
Παραλλαγή στο κλασικό ιταλικό οσομπούκο με μοσχαράκι. Η γκρεμολάτα είναι το αρωματικό μείγμα που χαρακτηρίζει το πιάτο.