Υλικά
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
1 σφηνάκι μπράντι
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό
750 ml ζωμό κοτόπουλου
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για μισή ώρα περίπου.
Στραγγίξτε τα και κρατήστε το νερό όπου τα μουσκέψατε για το ριζότο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο, προσθέστε τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και το ρύζι. Ανακατέψτε, σβήστε με το μπράντι και περιμένετε 2'-3' σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε στη συνέχεια τα μουσκεμένα μανιτάρια, το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε και τον ζωμό του κοτόπουλου σταδιακά. Ανακατέψτε, ρίξτε το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και αφήστε 15'-17' λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μαγειρευτεί το ριζότο, προσθέστε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Tip
Βασιλομανίταρα και πορτσίνι είναι η ελληνική και η ιταλική ονομασία αντίστοιχα για το ίδιο μανιτάρι.