Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
2 μεγάλες πατάτες
½ ματσάκι σέλινο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα φρέσκων μυρωδικών
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό
2 βραστά αυγά
2 κουτ. σούπας κάππαρη
3 κουτ. σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Βάλτε στην κατσαρόλα το χτένι κομμένο σε μικρά κομμάτια, σκεπάστε το με νερό και μαγειρέψτε το για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Καθαρίστε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα λαχανικά, ψιλοκόψτε το σέλινο και ρίξτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε ½ λίτρο νερό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε το φαγητό για 40 λεπτά ακόμα.
Όταν βράσουν όλα, μεταφέρετε μόνο το κρέας και τα λαχανικά σε μια πιατέλα.
Για τη σάλτσα χρησιμοποιήστε μόνο τους κρόκους από τα αυγά. Βάλτε τους στο πολυμίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε το μείγμα. Συνοδέψτε με τη σάλτσα το βραστό κρέας και τα λαχανικά.
Tip
Το χτένι είναι από τα πιο τρυφερά και νόστιμα κομμάτια. Αλατίστε προς το τέλος και μαγειρέψτε σε χαμηλή ένταση για να μη σκληρύνει.