Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
6 φέτες ψωμί για τοστ
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
2 αυγά
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίψτε το ψωμί στο πολυμίξερ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ανακατέψτε το τριμμένο ψωμί με τον μαϊντανό, το θυμάρι και την παρμεζάνα.
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και περάστε τις από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα του ψωμιού με την παρμεζάνα και τα αρωματικά.
Πατήστε ελαφρά με τα χέρια σας για να κολλήσουν τα ψίχουλα.
Αφήστε τα για μισή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τηγανίστε τα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε σπορέλαιο.
Βάλτε τις μπριζόλες σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Tip
Αντί να τις τηγανίσετε, ψήστε τις μπριζόλες στον φούρνο: αφήστε τις από την αρχή του μαγειρέματος στους 170°C για 50 λεπτά με 1 ώρα.