Υλικά
1 κιλό πατάτες
500 γρ. ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
Εκτέλεση
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Προσθέστε τους κρόκους, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και κατεβάστε την μπεσαμέλ από την εστία.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες και βράστε τις σε αλατισμένο νερό για 10'.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και ανακατέψτε τα με τον μαϊντανό.
Σε πυρίμαχο σκεύος στρώστε λίγη μπεσαμέλ, απλώστε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ρίξτε λίγη παρμεζάνα και ρεγκάτο.
Απλώστε λίγη μπεσαμέλ και με την ίδια σειρά στρώστε τα υπόλοιπα υλικά.
Κρατήστε λίγη παρμεζάνα για να την απλώσετε στην επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.
Τip
Αρωματίστε με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή φρέσκια ρίγανη.