Υλικά
500 γρ. πένες
150 γρ. τριμμένο τσένταρ
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 5' και στραγγίξτε τις.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε τους κρόκους και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και κατεβάστε την μπεσαμέλ από την εστία.
Ανακατέψετε σε ένα μπολ τις πένες με την μπεσαμέλ, τη μισή ποσότητα από το τσένταρ και τη γραβιέρα και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα τσένταρ και γραβιέρας και ψήστε στους 180°C για 45'.
Tip
Προσθέστε λίγο μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο για έξτρα γεύση.