Υλικά
500 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
250 γρ. ανθότυρο
150 γρ. φέτα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
½ λίτρο γάλα
2 αυγά
Εκτέλεση
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν, κατεβάστε από τη φωτιά, αλατίστε και ρίξτε τον άνηθο.
Τρίψτε το ανθότυρο και τη φέτα και ρίξτε τα στο σοταρισμένο σπανάκι. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίξτε τους κρόκους στην μπεσαμέλ και ανακατέψτε.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώστε την μπεσαμέλ με το σοταρισμένο σπανάκι και μετά με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, για να μη χάσει τον αέρα της.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10' και μετά στους 180°C για άλλα 25'.
Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.
Tip
Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνεται το σουφλέ, για να μη χάσει τον όγκο του.