Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό σπανάκι
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
½ ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. ανθότυρο
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι
Για την μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
½ λίτρο γάλα
4 αυγά
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα και σοτάρετέ τα μαζί με το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν, κατεβάστε από τη φωτιά, αλατίστε και ανακατέψτε με τον άνηθο.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.
Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε.
Προσθέστε το σοταρισμένο μείγμα με το σπανάκι, ρίξτε το ανθότυρο, τη γραβιέρα και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 24 εκατοστά, καλύψτε πολύ καλά τα τοιχώματα και κόψτε τις άκρες που περισσεύουν. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε στους 180°C για 50'.
Tip
Στραγγίξτε πολύ καλά το μείγμα με το σοταρισμένο σπανάκι πριν το ενώσετε με τα υπόλοιπα υλικά.