Υλικά
500 γρ. πένες
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 ντομάτες τριμμένες
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το φιλέτο κοτόπουλου και σοτάρετέ το σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αλατοπιπερώστε, ρίξτε τις λιαστές και τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρέψετε για 8'-10'.
Μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Tip
Στραγγίξτε πολύ καλά τις λιαστές ντομάτες, για να μη βαρύνει η σάλτσα.