Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
300 γρ. βρασμένα πράσινα φασολάκια
12 ελιές ψιλοκομμένες
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουτιά τόνο σε νερό ή λάδι
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα πράσινα φασολάκια και τα ντοματίνια.
Προσθέστε το σκόρδο, τις ελιές και τον τόνο, αφού τον στραγγίξετε καλά, και μαγειρέψτε για 10' σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τον βασιλικό, αλατίστε και κατεβάστε τη σάλτσα από την εστία.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίξτε τα, ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Τip
Παραλλαγή της γνωστής σαλάτας, που είναι κλασικό πιάτο της νότιας Γαλλίας.