Υλικά
½ λάχανο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
3 καρότα τριμμένα
4 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
2 κ.σ. ξίδι
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 συσκευασία φιλέτο πέστροφας
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το τρίβουμε για 5' με το χέρι μας μαζί με λίγο αλάτι, μέχρι να μαραθεί ελαφρά.
Το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές, το σέλινο, τον μαϊντανό και το σκόρδο μαζί με αλάτι, τον χυμό του λεμονιού, το ξίδι και 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαριναριστεί η σαλάτα.
Τη σερβίρουμε με την πέστροφα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, με λίγο επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο.
Tip
Το μόνο που λείπει για να γίνει η σαλάτα μας ένα κανονικό γεύμα είναι ένα φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι.