Υλικά
200 γρ. πλιγούρι
½ ματσάκι ρόκα
7-8 κλωναράκια μαϊντανό χοντροκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
250 γρ. μανούρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι με λίγο αλάτι και το σκεπάζουμε με καυτό νερό.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνουμε για μισή ώρα να μαλακώσει.
Πλένουμε τη ρόκα και τη χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.
Κόβουμε το μανούρι σε κυβάκια.
Σερβίρουμε το πλιγούρι με το pesto ρόκας και το μανούρι.
Tip
Αντί για μανούρι, μπορούμε να βάλουμε φέτα, ανθότυρο ή τυρί κρέμα.