Υλικά
4 μεγάλα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες
χυμό από 1 λεμόνι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό ή και μίγμα από τα δύο)
ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
200 γρ. φέτα σπασμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τρίβοντας με τα χέρια μας, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τα κολοκυθάκια για μία ώρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο μείνουν τα κολοκυθάκια τόσο νοστιμότερα γίνονται και μαλακώνουν, καθώς ψήνονται στο λεμόνι και στο ελαιόλαδο.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε τη φέτα και ίσως λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε μια ντομάτα στυμμένη από τα ζουμάκια της και κομμένη σε κυβάκια, ένα μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή ένα φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες.