Υλικά
1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. τριμμένο τυρί
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα κολοκυθάκια από το εσωτερικό τους, φτιάχνοντας μικρά "σκαφάκια", και τα αλατίζουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την ψίχα των κολοκυθιών και σε δυνατή φωτιά συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, πιπέρι, τον άνηθο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με το μείγμα του τυριού και τα τοποθετούμε σε ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Προσθέτουμε προσεκτικά στον πάτο του ταψιού μισό ποτηράκι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η γέμιση, για 45' περίπου.
Tip
Ταιριάζουν όλα τα τυριά, και τα κίτρινα και η φέτα, το μανούρι ή το ανθότυρο. Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα, βάζουμε μείγμα από διαφορετικά τυριά.