Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αμύγδαλα με τη φλούδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
μαρουλόφυλλα
200 γρ. ρώγες από σταφύλι σταφίδα κομμένες στη μέση
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Για τη σος
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, χοντροσπασμένα.
Αφαιρούμε τα αμύγδαλα και στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο, αφού το αλατίσουμε, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
Προς το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο, να μαλακώσει. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη σος.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω στη σαλάτα μαρούλι, με τη σος και από πάνω τα αμύγδαλα, τα σταφύλια και τον μαϊντανό.
Tip
Σερβίρεται και με αραβικές πιτούλες, που θα κόψουμε σε λωρίδες και θα ζεστάνουμε στο τηγάνι, ή με κρουτόν που φτιάχνουμε από μπαγιάτικο ψωμί, αλλά και με κρίθινο παξιμάδι χοντροσπασμένο.