Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 πιπεριές κέρατο, 2 πράσινες, 2 κόκκινες & 2 κίτρινες, όλες κομμένες σε μπαστουνάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα τριμμένη
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
2 αυγά
λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε 5 κ.σ. ελαιόλαδο τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς οι πιπεριές και το κρεμμύδι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τις πιπεριές με τα τυριά, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα αυγά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Λαδώνουμε καλά τη στρογγυλή φόρμα του κέικ με την τρύπα. Παίρνουμε τα φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα χωριστά πριν τα τοποθετήσουμε στη φόρμα. Απλώνουμε το μισό πακέτο φύλλα, τοποθετώντας το καθένα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας, αγνοώντας την τρύπα (θα τη σκεπάζουμε όπως θα πέφτει το κάθε φύλλο).
Ρίχνουμε και τη γέμιση και την ισιώνουμε ομοιόμορφα. Με ένα ψαλίδι κόβουμε ακτινωτά το φύλλο που καλύπτει την τρύπα και σκεπάζουμε τη γέμιση.
Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στη μέση, μακρόστενα, τα λαδώνουμε και, τοποθετώντας τα πατσαβουριαστά, καλύπτουμε την επιφάνεια, σπρώχνοντας τις άκρες με το πινέλο, να μπουν μέσα στα τοιχώματα της φόρμας.
Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C, σε προθερμασμένο φούρνο.
Tip
Mπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με ψιλοκομμένο ζαμπόν, βραστό κοτόπουλο ή λουκάνικο.