Υλικά
6 μεγάλα κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. ανθότυρο σπασμένο
200 γρ. μανούρι σπασμένο
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 φλιτζ. γάλα
αλάτι, πιπέρι
Για το pesto
4 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
3 κ.σ. κουκουνάρι
½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά για το pesto, ξεκινώντας πρώτα από τον βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τα αβγά και το γάλα με το σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν βελούδινο χυλό. Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα μέτριο χαμηλό ταψί (θέλουμε η πίτα να βγει λεπτή σαν πίτσα) απλώνουμε στη βάση τα κολοκυθάκια. Πάνω τους μοιράζουμε 3-4 κ.σ. από το pesto.
Προσθέτουμε τον χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Tip
Για πιο νόστιμη και τραγανή κρούστα, στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε στην επιφάνεια της πίτας μερικά κυβάκια βούτυρο αγελάδος.