Υλικά
1 συσκευασία κανταΐφι
3 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
3 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
3 πιπεριές κομμένες όπως στη χωριάτικη
1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κ.γλ. ρίγανη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. κάππαρη
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια χωριάτικη σαλάτα, την αλατοπιπερώνουμε και τη μαρινάρουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και απλώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε καλά, ανοίγοντάς το με τα δάχτυλά μας. Το λαδώνουμε.
Απλώνουμε τη χωριάτικη σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο, καλά "ξασμένο" για να αφρατέψει, και το λαδώνουμε γενναιόδωρα.
Ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
Tip
Αν εκμεταλλευτούμε τη χωριάτικη που μας περίσσεψε, η πίτα μας γίνεται ακόμα πιο νόστιμη.