Follow us

Παστίτσιο με Tόνο

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝΟ

Υλικά

Υλικά για 6-8 άτομα

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

2 κονσέρβες τόνο σε λάδι ή νερό

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι

λίγη τριμμένη φρυγανιά & τριμμένο κίτρινο τυρί για την κρούστα

Για την μπεσαμέλ

3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. αλεύρι

1 φλιτζ. τριμμένο ρεγκάτο

1 αυγό

½ λίτρο ζωμό λαχανικών (ίσως και λίγο παραπάνω)

ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα σπόρια και τα νερά τους και τις ψιλοκόβουμε.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό του.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ως εξής: Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι. Προσθέτουμε ζεστό τον ζωμό και ανακατεύουμε με σύρμα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Στο τέλος, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το ρεγκάτο, το αβγό, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί βάζουμε τα μακαρόνια, λίγο ελαιόλαδο, τον τόνο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα, την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και 2-3 κ.σ. από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.

Ισιώνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε από πάνω του την μπεσαμέλ ομοιόμορφα.

Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 25'-30', μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Tip

Μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας σοταρισμένες φέτες από μελιτζάνες και κολοκυθάκια - ταιριάζουν υπέροχα. Η μπεσαμέλ με ζωμό λαχανικών είναι πιο ελαφριά, αλλά μπορείτε να βάλετε και γάλα.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.