Follow us

Μακαρονάδα με Γαύρο και Τραγανή Ψίχα Ψωμιού

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ

Υλικά

500 γρ. φρέσκο γαύρο

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

1½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

350 γρ. λιγκουίνι ή σπαγκέτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψωμί στο μούλτι.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά το τριμμένο ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό. Όταν αρχίσει να ροδίζει, ρίχνουμε και τις 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα. Σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15'.

Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον φιλετάρουμε.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τον γαύρο, αλατισμένο, μέχρι να μαγειρευτεί: δεν θέλει πάνω από 2'.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε γρήγορα και με το λίγο νεράκι που θα κρατήσουν τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον γαύρο και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε γρήγορα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το τηγανητό τρίμμα ψωμιού κάνει ένα περίεργο εφέ στη μακαρονάδα: νομίζεις ότι τρως τριμμένο τυρί.

Tip

Προτιμήστε για τη σάλτσα πομοντόρια τώρα που είναι η εποχή τους. Η ίδια συνταγή γίνεται και με σαρδέλες, αλλά και φρέσκο τόνο ή ξιφία σε μπουκιές.

Επίσης...

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.