Υλικά
400 γρ. λιγκουίνι
600 γρ. μύδια καθαρισμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 γεμάτο κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. ρίγανη
1 μικρό ποτηράκι ούζο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει και το ζουμάκι από τα μύδια, βράζουμε τα λιγκουίνι και τα στραγγίζουμε.
Σε μεγάλο τηγάνι ή στο γουοκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ντομάτα με το σκόρδο, την πάπρικα και το ούζο. Μόλις εξατμιστεί το ούζο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 20'.
Προσθέτουμε τα μύδια, τα μαγειρεύουμε για 5' και, αφού δοκιμάσουμε, αλατίζουμε τη σάλτσα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι, τη ρίγανη και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip
Στο τέλος προσθέτουμε αν θέλουμε ξύσμα από 1 λεμόνι. Αν δεν μας αρέσει το ούζο, το αντικαθιστούμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.