Υλικά
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
4 κουτ. σούπας βούτυρο
4 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
100 γρ. τριμμένη φέτα
4 κουτ. σούπας αλεύρι
λίγο βούτυρο και αλεύρι για το σκεύος του σουφλέ
Εκτέλεση
Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια με το βούτυρο στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.
Ρίξτε μετά το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος και αφήστε τα για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα τυριά και τους κρόκους.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώστε τη σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και αδειάστε εκεί το μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.
Tip
Κόψτε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, για να μη βγάλουν υγρά.