Υλικά
500 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκια μυρώνια
5 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
7 ασπράδια αυγού
5 κρόκους
λίγο μοσχοκάρυδο
400 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο και αλεύρι για τα σκεύη του σουφλέ
Εκτέλεση
Βάλτε το κρεμμύδι, το σπανάκι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια με 1 κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε τα να μαραθούν σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.
Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι σε μια κατσαρόλα, αφήστε τα να ζεσταθούν, ανακατέψτε τα και ρίξτε το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε να βράσουν για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αδειάστε τα 2/3 της ποσότητας από το μείγμα στο σοταρισμένο σπανάκι. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε και τους κρόκους και ανακατέψτε.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην μπεσαμέλ που περίσσεψε και κρατήστε τη για αργότερα.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώστε τη με απαλές κινήσεις στο μείγμα με το σπανάκι και την μπεσαμέλ.
Βουτυρώστε και αλευρώστε 8 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ και μοιράστε το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά. Αφήστε τα σουφλέ να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρετε.
Λίγο πριν τα σερβίρετε βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί, περιχύστε τα με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και της μπεσαμέλ που κρατήσατε, πασπαλίστε με την παρμεζάνα και ψήστε τα για 10-12 λεπτά ακόμα στους 220°C.
Tip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες με μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο.