Υλικά
Υλικά για μια φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
Για τη βάση της τάρτας
300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ. βούτυρο
2-3 κουτ. σούπας κρύο νερό
1 κρόκο
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
750 γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
750 γρ. ανθότυρο
3 αυγά
100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίξτε το αλάτι και το βούτυρο. Τρίψτε τα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα.
Ρίξτε τον κρόκο και το νερό, ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη ζύμη. Ανοίξτε τη με τον πλάστη.
Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το εσωτερικό της φόρμας για τάρτες και απλώστε το φύλλο που ανοίξατε.
Σοτάρετε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια με 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Βάλτε σε ένα μπολ το ανθότυρο, τα αυγά, τον άνηθο, την καρυδόψιχα και το μείγμα με το σοταρισμένο σπανάκι.
Αλατοπιπερώστε και αδειάστε το μείγμα στη βάση της τάρτας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά.
Tip
Προσθέστε στη ζύμη της βάσης ξηρούς καρπούς ή σπόρους για περισσότερη γεύση και ξεχωριστή υφή.